Μπορεί φέτος να περνάμε το Πάσχα μοναχικά λόγω πανδημίας, όμως πολλοί είναι αυτοί που θα το ρίξουν στο φαγητό ακόμη και στην καραντίνα. Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε αυτό το Πάσχα να αποφύγουμε το φούσκωμα.
1. Τρώμε με ηρεμία
Όταν καταβροχθίζουμε το φαγητό μας, καταπίνουμε παράλληλα αέρα, ο οποίος παγιδεύεται στο στομάχι προκαλώντας τη διόγκωση της κοιλιάς μας. Καλό θα είναι να καταναλώνετε το γεύμα σας με έναν ήρεμο ρυθμό αποφεύγοντας έτσι και την υπερκατανάλωση θερμίδων.
2. «Όταν τρώμε δε μιλάμε»
Θυμάστε όταν ήμασταν παιδιά που η μαμά μας συνήθιζε να λέει «όταν τρώμε δε μιλάμε και το πιάτο μας κοιτάμε»; Αυτή η ρήση, λοιπόν, κρύβει μεγάλη σοφία, αφού όταν συζητάμε κατά τη διάρκεια του φαγητού, τείνουμε να καταπίνουμε περισσότερο αέρα. Δεν εννοούμε να αποφύγετε τη συζήτηση με την οικογένειά σας, αλλά να μη συνδυάζετε την κατάποση του γεύματός σας με συζήτηση.
3. Δεν παραλείπουμε το πρωινό μας
Αν καθίσουμε στο τραπέζι με την κοιλιά μας να γουργουρίζει, είναι απολύτως σίγουρο ότι θα καταλήξουμε να τρώμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Η υπερβολική τροφή δεν μπορεί να χωνευτεί με ευκολία από τον οργανισμό και θα προκαλέσει την ενοχλητική διόγκωση της κοιλιάς μας. Μην παραλείψετε, λοιπόν, το πρωινό σας σκεπτόμενοι ότι έτσι θα γλιτώσετε θερμίδες και θα φάτε όσο θέλετε στο τραπέζι. Θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα θέλατε.
4. Αποφεύγουμε τα αναψυκτικά
Μπορεί να νομίζατε ότι τα αναψυκτικά σάς βοηθούν να χωνέψετε, όμως στην πραγματικότητα όταν συνδυάζετε το φαγητό με αναψυκτικό κάνετε την κατάσταση χειρότερη. Προτιμήστε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με νερό.
5. Περιορίστε τα λιπαρά
Μπορεί τα λιπαρά να είναι μια καλή πηγή ενέργειας και σημαντικό κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, επειδή όμως μεταβολίζονται με αργό ρυθμό είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στο ανεπιθύμητο φούσκωμα όταν καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα. Φυσικά δε θα σας πούμε να μη φάτε κρέας, αλλά να το συνδυάσετε με άφθονη σαλάτα.