Θα χρειαστείτε
500 γρ. ντοματίνια
350 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλιά ξίδι
2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα σπασμένη
2 κουταλιές πράσινο πιπέρι
5 φύλλα δάφνης και
6 φλούδες λεμονιού.
Πώς θα το φτιάξετε
Σε μια κατσαρόλα βάζετε 400 γρ. νερό μαζί με τη ζάχαρη, το σκόρδο, το πιπέρι, το ξίδι, τη δάφνη και τις φλούδες λεμονιού να βράσουν. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Χαράζετε τα ντοματίνια και τα ρίχνετε σε νερό που βράζει με το αλάτι. Τα αφήνετε να ζεματιστούν για λίγα δευτερόλεπτα και τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα. Τα ρίχνετε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια. Ξεφλουδίζετε τα ντοματίνια και τα ρίχνετε στο μείγμα με το νερό και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε μια μέρα στο ψυγείο και στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε γυάλινο δοχείο με ελαιόλαδο να τα σκεπάζει. Διατηρούνται στο ψυγείο για μία εβδομάδα.
Πώς θα τα καταναλώσετε Μπορείτε να τα βάλετε στη μακαρονάδα σας, στη σαλάτα με ρόκα, αλλά και να τα γευτείτε με μοτσαρέλα και βασιλικό.