Ολόκληρο το βίντεο και η συνταγή από την κουζίνα του Γιώργου Μαζωνάκη, με τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια
Συνταγή:
Υλικά:
150 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK
150 γρ. ζάχαρη άχνη
10 γρ. baking powder
2 μεσαία αυγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 γρ. μαστίχα
40 ml. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό και στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει καλά.
Έπειτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα λείο ζυμαράκι.
Καλύπτουμε το ζυμάρι μας με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
Αφού παγώσει, ζυμώνουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που επιθυμούμε και στο ίδιο μέγεθος ώστε όλα να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τέλος, χτυπάμε 2 κρόκους με μια κουταλιά νερό και μια πρέζα αλάτι και αλείφουμε τα κουλουράκια μας καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.
«To Πάσχα είναι μια γιορτή που αγαπούσα και αγαπώ πάντα. Το Πάσχα σήμαινε στο σπίτι μου στη Νίκαια, μυρωδιές, λειτουργίες, βάψιμο, τα δώρα της νονάς» μας λέει ο Γιώργος Μαζωνάκης πριν ξεκινήσει την εύκολη συνταγή.