Υλικά:

200γρ. ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
2-3 φιλέτα αντζούγιας
2κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.γλ. χυμό λεμονιού
2κ.σ. κάπαρη

Διαδικασία:

1.Ξεπλένετε τις ελιές και την κάπαρη καλά.
2.Καθαρίστε το σκόρδο και βάλτε στο μπλέντερ όλα σας τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Πολτοποιήστε τα υλικά σας πολύ καλά.
3.Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μποπλ και προσθέστε το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ανακατέψτε καλά ώστε να ενωθεί το λάδι με το μείγμα σας και είναι έτοιμο να το σερβίρετε με ζεστό ψωμί ή κριτσίνια.