Υλικά:

1 ½ κ.γλ. μουστάρδα σε σκόνη
1 πατάτα, μέτρια, βρασμένη
1κ.γλ. αλάτι
½ φλ. του τσαγιού σπορέλαιο
1 λεμόνι, τον χυμό
6-7 κ.σ. νερό παγωμένο

Διαδικασία:

1.Βράστε την πατάτα, μέχρι να μαλακώσει σε μια κατσαρόλα με νερό.
2.Ξεφλουδίστε την και αφήστε την κρυώσει.
3.Κόψτε την και βάλτε την στο μπλέντερ μαζί με το αλάτι, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και 3-4 κουταλιές κρύο νερό.
4.Χτυπήστε τα όλα μαζί στο μπλέντερ, σε χαμηλή ταχύτητα και μόλις το μείγμα γίνει λείο, προσθέστε το λάδι σταγόνα – σταγόνα.
5.Ενδιάμεσα από τις σταγόνες λαδιού, προσθέτετε και τις υπόλοιπες κουταλιές παγωμένου νερού.