Υλικά:

250γρ. σοκολάτα, κουβερτούρα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
220γρ. ζάχαρη
250γρ. βούτυρο
150γρ. καρυδόψιχα
6 αυγά
1κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1κ.σ. αλεύρι
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
Κακάο για το γαρνίρισμα

Διαδικασία:

1.Κοσκινίστε σε μικρό μπολ το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια, λίγο αλάτι και το αλεύρι.
2.Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και τα 225γρ. του βουτύρου. Προσθέστε την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
3.Αφήστε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει και προσθέστε ολόκληρα ένα – ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.
4.Ρίξτε στο μείγμα σας, το μείγμα με το αλεύρι και τα καρύδια. Ανακατέψτε καλά.
5.Βουτυρώστε με το υπόλοιπο βούτυρο και αλευρώστε ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψάκι.
6.Αδειάστε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
7.Αφήστε την σοκολατόπιτα να κρυώσει τουλάχιστον για μία ώρα πριν την κόψετε.
8.Την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζετε με κακάο.