Ο καφές είναι ένα από τα πράγματα χωρίς τα οποία δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη ζωή μας. Ξεκινάμε με αυτόν την ημέρα μας (πώς αλλιώς θα ανοίξει το μάτι;) και στρεφόμαστε σε αυτόν κάθε φορά που έχουμε ανάγκη από άμεση τόνωση.
Ειδικά την περίοδο του χειμώνα, ο ζεστός καφές λειτουργεί ως βάλσαμο για την ψυχή μας. Μάλιστα, έπειτα από σύγκριση του ζεστού με τον κρύο καφέ, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η διαδικασία θέρμανσης του καφέ ενισχύει την αντιοξειδωτική σύστασή του, η οποία προστατεύει από την οξείδωση και την πρόωρη γήρανση.
Τα ευρήματα αυτά αποδεικνύουν ότι, ιδανικά, καλό είναι να επιλέξουμε τη ζεστή εκδοχή του αγαπημένου μας ροφήματος.
Πώς όμως θα κάνουμε τον καφέ μας πιο spicy;
Ετοιμάζουμε έναν υπέροχο χειμωνιάτικο καφέ, αρωματίζοντάς τον με λίγη κανέλα, γαρίφαλο τριμμένο, κάρδαμο, αστεροειδή γλυκάνισο και λίγο κόκκινο πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης λίγο κονιάκ και αν δεν τον πίνουμε σκέτο επιλέγουμε το μέλι.