Υλικά

1 πακέτο έτοιμο φύλλο για πίτες

1 κιλό μανιτάρια λευκά ή ανάμεικτα με άλλη ποικιλία

2 κουταλιές ελαιόλαδο

½ ποτηράκι κρασί

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

170 γρ. γραβιέρα

50 γρ. μετσοβόνε

2 αβγά

4 κλωναράκια θυμάρι

350 γρ. μπεσαμέλ (50 γρ. βούτυρο, 50 γρ. αλεύρι, 500 γρ. γάλα)

Ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα να ζεσταθεί. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτετε το αλεύρι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύτε για 2′ περίπου. Προσθέτετε το γάλα σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην κολλήσει. Οταν δέσει, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι.

Σοτάρετε τα μανιτάρια σε φέτες με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Οταν πάρουν χρώμα, τα σβήνετε με κρασί και προσθέτετε τα φυλλαράκια από το θυμάρι.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την μπεσαμέλ, τα τυριά και τα αβγά. Σε ένα στρογγυλό ταψί στρώνετε σταυρωτά τα φύλλα λαδώνοντάς τα ανάμεσα. Βάζετε τη γέμιση,στρώνετε ομοιόμορφα και τη σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, τη βρέχετε με λίγες σταγόνες νερό και ψήνετε στους 175 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά.