Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

4 κρόκοι αβγών

100 γρ. φρέσκο βούτυρο

140 γρ. ζάχαρη

Λίγο αλάτι

Ξύσμα λεμονιού

Για τη γέμιση

4-5 μεγάλα μήλα

1 λεμόνι

1 κουταλιά κονιάκ

150 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μήλα για 5′. Ρίχνετε τον χυμό από το λεμόνι, την κανέλα, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να πιουν όλα τα υγρά, περίπου 15 λεπτά.

Στο μίξερ, στο φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι, μέχρι να γίνουν αφράτη αλοιφή. Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας σιγά-σιγά μέχρι να ενσωματωθεί και να μην υπάρχουν σβόλοι. Βάζετε το ζυμάρι στο ψυγείο για 30′.

Καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί τον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού (23 cm) και βάζετε μέσα τη μισή ποσότητα της ζύμης, σηκώνοντάς τη λίγο με τα δάχτυλα στα τοιχώματα του ταψιού. Βάζετε το μείγμα με τα μήλα μέχρι τα τοιχώματα της ζύμης. Με το υπόλοιπο μισό της ζύμης πλάθετε λεπτά κορδόνια τα οποία τα ακουμπάτε οριζόντια και κάθετα πάνω από το μείγμα.

Ψήνετε για 30′ έως 40′ μέχρι η ζύμη να χρυσίσει και όχι να ξεροψηθεί.