Υλικά για 4-6 άτομα

500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα)

4-6 μεταλλικές σούβλες για σουβλάκια

Για τη μαρινάδα

120 γρ. μπίρα

2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

1 κουταλάκι απαλή μουστάρδα

1 κουταλάκι μέλι

1 κουταλάκι μπούκοβο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε καλά τα υλικά της μαρινάδας σε ένα γυάλινο δοχείο. Κόβετε το κρέας σε κυβάκια 3 εκατοστών περίπου το καθένα και τα ρίχνετε στη μαρινάδα.

2. Βάζετε το κρέας με τη μαρινάδα στο ψυγείο και το αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες.

3. Κατόπιν περνάτε το κρέας από τις μεταλλικές σούβλες και ψήνετε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στην γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά για 15-18 λεπτά για καλοψημένα σουβλάκια ή 10-12 για μέτρια ψημένα.