Υλικά

1 κιλό ώριμα αχλάδια

700 – 800 γρ. ζάχαρη

15 γρ. τζίντζερ

1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)

1 λοβός βανίλιας

½ κ.σ. κάρδαμο σε σκόνη

Εκτέλεση

Πλύντε τα αχλάδια και κόχτε τα σε κύβους. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και βράστε τα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Έπειτα, βράστε τα σε μέτρια φωτιά για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να πήξει λίγο. Περάστε το τζίντζερ από τον τρίφτη. Χαράξτε κατά μήκος τον λοβό της βανίλιας με ένα μαχαίρι και σκαλίστε τους μαλακούς σπόρους με τη μύτη του. Προσθέστε όλα τα υλικά στη μαρμελάδα και αφήστε να βράσουν όλα μαζί για περίπου πέντε λεπτά ακόμη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Γεμίστε βαζάκια με τη μαρμελάδα και αφήστε τα να κρυώσουν.