Υλικά
250 γρ. φακές
1 φλ. βρώμη
3 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
½ πράσινη πιπεριά
½ κόκκινη πιπεριά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Βράστε τις φακές μαζί με τα φύλλα δάφνης, σουρώστε τες και αφήστε τες να κρυώσουν. Όσο βράζουν οι φακές, ψιλοκόψτε το σκόρδο και τις πιπεριές, αλέστε στο μπλέντερ τη βρώμη και λιώστε το σκόρδο με ένα πιρούνι. Έπειτα αλέστε τις φακές στο μπλέντερ, μεταφέρετέ τες σε ένα βαθύ μπολ και προσθέστε το σκόρδο, τις πιπεριές και τη βρώμη. Καρυκεύστε, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάστε τα υλικά σε μπιφτεκάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που θα έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήστε σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 190 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.