Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

500 γρ. σπανάκι

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 πράσο

1 φλ. τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα

1 φλ. τσαγιού τριμμένη φέτα

½ ματσάκι άνηθο

2 κ.σ. βούτυρο

½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 κόκκινες πιπεριές

1 αυγό χτυπημένο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε, πλύνετε και ψιλοκόψτε το σπανάκι. Έπειτα βάλτε το σε ένα μπολ με λίγο αλάτι, ανακατέψτε το και αφήστε το για 20 λεπτά. Στίψτε το ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του. Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια και το πράσο, πλύντε τα και κόψτε τα σε ροδέλες. Κόψτε τις πιπεριές σε μακρόστενες λωρίδες και ψιλοκόψτε τον άνηθο. Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια ρηχή κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέστε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρετέ το. Στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι, τις πιπεριές και τον άνηθο. Ανακατέψτε τα και μόλις μαραθούν αποσύρετέ τα από τη φωτιά και προσθέστε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι, και το χτυπημένο αυγό. Ανακατέψτε καλά. Ανοίξτε τα φύλλα, βουτυρώστε τα και βάλετέ τα σε μικρές φόρμες για ταρτάκια. Κόψτε όσο φύλλο περισσεύει. Γεμίστε τα φορμάκια με το μείγμα του σπανακιού και γυρίστε λίγο προς τα μέσα το φύλλο στην κορυφή τους. Από πάνω πασπαλίστε με λίγη κεφαλογραβιέρα. Βάλτε τα να ψηθούν σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο ώστε να μπορούν να βγουν από τα φορμάκια χωρίς να χάσουν το σχήμα τους.