Υλικά
1/2 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
1 κ.σ. κουρκουμάς σε σκόνη
250 γρ. αρακάς
2 κ.σ. μαργαρίνη
250 γρ. ρύζι αρμπόριο ή άλλο ρύζι για ριζότο
1 κ.γ. δενδρολίβανο, αποξηραμένο
250 γρ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και βρασμένες
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το κοτόπουλο με την πάπρικα και τον κουρκουμά. Πάρτε ένα κατσαρολάκι και βράστε τις μερίδες του ζωμού για 2’. Χαμηλώστε και αφήστε το μείγμα στη φωτιά για να σιγοβράσει. Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το κοτόπουλο με 1 κ.σ. μαργαρίνη για πέντε λεπτά. Αποσύρετε έπειτα από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη. Στο ίδιο σκεύος προσθέστε την υπόλοιπη μαργαρίνη και σοτάρετε το ρύζι για δύο λεπτά. Ρίξτε το μισό από οποιοδήποτε ζωμό της αρεσκείας σας και προσθέστε το δενδρολίβανο. Χαμηλώστε και σιγοβράστε το ρύζι για δέκα λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Ρίξτε στην συνέχεια τις ντομάτες και αφήστε το μείγμα σας να βράσει για ακόμα πέντε λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο, τον αρακά και τις γαρίδες. Αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και έπειτα αποσύρεται από την φωτιά.