Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά της προτίμησής σας

400 γρ. ανθάκια μπρόκολου

250 γρ. κοτόπουλο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεσαίο κρεμμύδι

½ φλ. λευκό κρασί

½ φλ. μπλε τυρί

1 φλ. κρέμα γάλακτος

2/3 φλ. νερό

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και λιώστε με ένα πιρούνι το μπλε τυρί. Βράστε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Καρυκεύστε, προσθέστε το νερό και αφήστε το και πάλι να βράσει μέχρι να «σωθεί».Σε μια κατσαρόλα, βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Προσθέστε στο τηγάνι τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και αφήστε τη να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε το μπρόκολο και ανακατέψτε.