Υλικά

3 ντομάτες

3 πράσινες πιπεριές τύπου ντολμάς

2 μεγάλα κολοκυθάκια

½ κιλό πλιγούρι

Λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος

10 ντοματίνια

Λίγο δενδρολίβανο

Λίγο θυμάρι φρέσκο

Ζωμός λαχανικών

Αλάτι

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι κόψτε το πάνω μέρος των λαχανικών ώστε να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως «καπάκι» και αδειάστε το περιεχόμενό τους προσεκτικά με ένα κουταλάκι. Ψιλοκόψτε το εσωτερικό και μεταφέρετέ το σε ένα μπολ, μαζί με το θυμάρι, τον δυόσμο, τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα και λίγο λάδι. Γεμίστε μία κατσαρόλα με 1 λίτρο ζωμό λαχανικών και όταν κοχλάσει προσθέστε το πλιγούρι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Έπειτα σουρώστε το και ρίξτε το στο μπολ με τα λαχανικά, κρατώντας μια μικρή ποσότητα νερού στην άκρη για μετά. Ανακατέψτε καλά το μείγμα και με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίστε τα λαχανικά. Στη συνέχεια προσθέστε στο καθένα ελάχιστο από το νερό που κρατήσατε και λίγο ελαιόλαδο, κλείστε τα με τα καπάκια τους και βάλτε τα σε ένα ταψί. Γεμίστε τη βάση του ταψιού με μισό ποτήρι νερό, προσθέστε το δενδρολίβανο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και έπειτα ψήστε τα για περίπου 30 λεπτά.