Υλικά για 4 μερίδες
4 κούπες ζωμός κοτόπουλο
4 κούπες ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
½ κιλό καθαρισμένες γαρίδες μεσαίου μεγέθους
½ κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. λιωμένο σκόρδο
3 κ.σ. χυμός λεμόνι
¼ κ.γ. πιπέρι
½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το ζωμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει, έπειτα προσθέστε το ρύζι και βράστε το μέχρι να γίνει σπυρωτό πιλάφι, δηλαδή περίπου για 15 λεπτά. Ανακατέψτε το μόνο στην αρχή, για να μην σας χυλώσει. Ταυτόχρονα, σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε τις γαρίδες και το κρεμμυδάκι, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, δηλαδή για περίπου 4 – 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και αφήστε τις να βράσουν για άλλο 1 λεπτό. Έπειτα προσθέστε το λεμόνι και το πιπέρι. Ανακατέψτε το τυρί και τον μαϊντανό με το ρύζι, τοποθετήστε από πάνω τις γαρίδες και σερβίρετε.