Υλικά για 6 μερίδες

12 μπισκότα
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. βούτυρο, ανάλατο, λιωμένο
200 ml. κρέμα γάλακτος, πλήρης, κρύα
100 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
120 ml. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Σπάστε με τα χέρια σας τα μπισκότα σε μικρά προς μέτρια κομμάτια. Βάλτε τα σε ένα μπολάκι και ρίξτε αλάτι. Ανακατέψτε για λίγο και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε ξανά μέχρι τα μπισκότα να καλυφθούν από το βούτυρο.
Χτυπήστε έπειτα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ξεχωριστά χτυπήστε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και τον χυμό από το λεμόνι. Προσθέστε την σαντιγί στο μείγμα με το χυμό και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίξτε τα κομματάκια από το μπισκότο στο μείγμα και ανακατέψτε καλά για να διανεμηθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη, αφού το σκεπάσετε πρώτα με μία μεμβράνη, για να παγώσει.
Για το καλύτερο σερβίρισμα, βγάλτε το παγωτό σας από την κατάψυξη περίπου ένα τέταρτο ή μισή ώρα πριν (ανάλογα με την θερμοκρασία της ατμόσφαιρας) και αφήστε το να μαλακώσει, για να το μοιράσετε στα μπολάκια με μεγαλύτερη ευκολία.