Υλικά για 4 μερίδες
650γρ. κιμά μοσχαρίσιο
ψίχα από 3 φέτες ψωμιού μέτριες
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο, ή τριμμένο στον τρίφτη
2 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. γλυκού ρίγανη
1 κ. γλυκού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο, ή ½ κ. γλυκού δυόσμο ξερό (προαιρετικό)
1 αυγό χτυπημένο
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το πασπάλισμα
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Μουσκέψτε την ψίχα του ψωμιού σε άφθονο νερό, μέχρι να φουσκώσει και μετά στύψτε την καλά με τα χέρια σας.
- Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την ρίγανη, το αυγό, το δυόσμο και τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
- Προσθέστε στο μπολ το ψωμί και ζυμώστε το μείγμα σας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήστε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά.
- Κόψτε στη συνέχεια μικρά κομματάκια από το μείγμα και πλάστε στρογγυλά μπαλάκια. Στρώστε στο πάγκο σας μία λαδόκολλα, πασπαλίστε με μπόλικο αλεύρι και ρολάρετε τα κεφτεδάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς.
- Πάρτε ένα πλατύ τηγάνι και ζεστάνετε αρκετό λάδι (περίπου 1 ½ δάχτυλο βάθος). Μόλις κάψει, βάλτε όσα κεφτεδάκια χωράει και τηγανίστε, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Μόλις τηγανιστούν, βγάλτε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και βάλτε τα σε μία πιατέλα, στην οποία προηγουμένως έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
- Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα κεφτεδάκια.