Υλικά

1½ φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη

3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1½ κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό

1 κ.γλ. αλάτι

1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος light ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

1 μεγάλο αυγό χτυπημένο

3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο κρύο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε με το να κοσκινίσετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την στέβια και το αλάτι σε ένα μπολ. Στη μέση κάντε μία λακκούβα και μέσα της προσθέστε το αυγό, το κρύο βούτυρο και την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά το χυλό σας με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίξτε μέσα ένα μικρό κομμάτι βούτυρο. Ανακινήστε το τηγάνι για να λιώσει και να απλωθεί παντού. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα βάλτε περίπου μισή κουταλιά μείγμα στο τηγάνι. Αφήστε τη να ψηθεί για λίγο από την μία μεριά και έπειτα με μια σπάτουλα γυρίστε την από την άλλη.

Μπορείτε να σερβίρετε τα pancakes με μέλι, βούτυρο ή και φρούτα.