Υλικά
3 πολύ ώριμες μπανάνες
1 φλιτζάνι γεμάτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο για το άλειμμα της φόρμας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας μερέντα
2 κουταλιές κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C και παίρνετε ένα μεγάλο μπολ, στο οποίο χτυπάτε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο μαλακωμένο. Έπειτα προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και στην συνέχεια τις ρίχνετε μέσα στο μπολ μαζί με την μερέντα και τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύετε ξανά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αδειάζετε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ, αφού την αλείψετε με λίγο βούτυρο και ψήνετε στους 170º C για 45 με 50 λεπτά.