Υλικά
4 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας μέλι
ελάχιστο αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι τραγανά δημητριακά πρωινού
1 φλιτζάνι λιόσπορους ή κολοκυθόσπορους (πασατέμπο) καθαρισμένους
1/2 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
1-2 κουταλιές ψιλοκομμένα ξηρά βερίκοκα ή ξανθές σταφίδες
Εκτέλεση
Παίρνετε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και ρίχνετε μέσα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το αλάτι και ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αναμειγνύετε στην συνέχεια με μια κουτάλα, το μείγμα καρπών-δημητριακών με το μείγμα βουτύρου-ζάχαρης. Έπειτα αδειάζετε το μείγμα σε μία τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη φόρμα ή και σε ένα ταψάκι. Πιέζετε, σε αυτό το σημείο, την επιφάνεια προκειμένου το μείγμα να απλωθεί όσο θέλετε και έτσι οι μπάρες να έχουν το πάχος της επιλογής σας.
Τέλος βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για να παγώσει καλά. Αφού παγώσει, κόβετε σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια.