Υλικά

2 και ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μαγειρική σόδα

¾ κουταλάκι αλάτι

1 φλιτζάνι βούτυρο

1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2 αυγά

2 κουταλάκια βανίλια

1 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

παγωτό για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ανάψτε το φούρνο στους 350 βαθμούς και περάστε με αντικολλητικό χαρτί 3 ταψιά. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε με μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και στο τέλος ρίξτε το μείγμα του αλευριού με τις σταγόνες σοκολάτας.

Χρησιμοποιήστε σαν μεζούρα το 1/3 φλιτζανιού και φτιάξτε 6 scoop ζύμης για να τις βάλετε στα ταψιά. Πιέστε για να γίνουν 6 επίπεδοι κύκλοι. Ψήστε για 10 λεπτά, αφήστε να κρυώσουν για 1, κόψτε το αντικολλητικό στη μέση και καλύψτε τα ψημένα μπισκότα. Χρησιμοποιήστε μία σπάτουλα για να τα γυρίσετε και τυλίξτε τη ζύμη γύρω από ένα έτοιμο χωνάκι. Βάλτε τα στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Αφαιρέστε τα έτοιμα χωνάκια και σερβίρετε αμέσως με παγωτό