Υλικά για 4 άτομα
4 ντομάτες, μέτριες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση και έπειτα σε χοντρές φέτες
2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
έ.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 κ.σ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τις ντομάτες βουτώντας τις για μισό με ένα λεπτό (ανάλογα με το πόσο ψιλόφλουδες ή χοντρόφλουδες είναι) σε νερό που βράζει.
Ξεφλουδίστε τις και αφήστε τις με την κομμένη πλευρά πάνω σε μία σχάρα να στραγγίσουν. Κόψτε τις σε χοντρούτσικες φέτες του μισού εκατοστού περίπου.
Ρίξτε το καλαμποκάλευρο σ’ενα μεγάλο πιάτο ή ταψάκι. Πανάρετε τις ντομάτες στο καλαμποκάλευρο.
Σε ένα τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο (πρέπει να είναι περίπου σε ύψος ενός εκατοστού) και τηγανίστε τις ντομάτες 5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Βάλτε τις για λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λάδι.
Απλώστε τις σε μια πιατέλα και πασπαλίστε κάθε ντομάτα με μία κουταλιά κεφαλογραβιέρα. Σερβίρετε τις ντομάτες ζεστές με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.