Δεν είναι εύκολο να μείνετε για καιρό στην κετογόνο δίαιτα που έχει λίγους υδατάνθρακες και πολλά λίπη, πόσω μάλλον όταν έχετε συνηθίσει τον εαυτό σας σε ένα πλούσιο πρωινό με δημητριακά, βρώμη και αφράτες τηγανίτες. Υπάρχουν όμως έξυπνες εναλλακτικές στις αγαπημένες συνταγές σας που προσαρμόζονται στη δίαιτα keto; Φυσικά.

Υλικά για 4 άτομα:

¾ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου

¼ φλιτζάνι αλεύρι καρύδας

1 scoop πρωτεΐνη βανίλιας

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

μία πρέζα αλάτι

3 αυγά

¼ φλιτζάνι κρέμα καρύδας

3 κουταλιές νερό

1 κουταλάκι ζάχαρη ή γλυκαντικό1 κουταλιά λάδι καρύδας

¼ φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου (προαιρετικό)

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αλεύρια, το scoop πρωτεΐνης, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, την κρέμα καρύδας και τη ζάχαρη ή το γλυκαντικό με ένα πιρούνι για μισό λεπτό.

Ενώστε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας καλά, προσθέστε το νερό και το λάδι καρύδας μέχρι να έχετε ένα πιο πυκνό μείγμα.

Ρίξτε λίγο λάδι στο τηγάνι και ψήστε σε μέτρια φωτιά μία μία τις τηγανίτες. Αφήστε κάθε πλευρά 3-4 λεπτά και γυρίστε με μία σπάτουλα. Αν θέλετε, λιώστε το βούτυρο αμυγδάλου και χύστε το από πάνω.

Θέλετε να την κάνετε vegan; Αντικαταστήστε τα αυγά με 3 κουταλιές της σούπας σκόνη λιναρόσπορου και μισό φλιτζάνι νερό. Αντικαταστήστε το scoop πρωτεΐνης με 2 κουταλιές νερό και 1 ακόμη κουταλιά λάδι καρύδας.