Υλικά για 4 μερίδες
4 μερίδες κοτόπουλο
4 κεφάλια σκόρδα
1 φλιτζάνι ντοματοπολτός
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
ο χυμός 2 λεμονιών
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
Ψήνετε το κοτόπουλο στη σχάρα ή στο γκριλ. Kαθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα σκόρδα. Σοτάρετε στο λάδι τα σκόρδα και τα σβήνετε με το κρασί. Pίχνετε τον ντοματοπολτό και 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μία βράση. Προσθέτετε το κοτόπουλο και, μόλις σωθεί το νερό από το φαγητό, ρίχνετε το λεμόνι και το πιπέρι.