Υλικά
250 γρ. τόνο φρέσκo
4 κουταλιές ελιές Καλαμών
250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
1 μελιτζάνα
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σχινόπρασο
2 κουταλιές μαντζουράνα
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές μπαλσάμικο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Κάππαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τη μελιτζάνα σε κύβους, την αλατίζετε και τη σοτάρετε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Τη στραγγίζετε. Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προς το τέλος ρίχνετε το σκόρδο. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν. Κόβετε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις ανακατεύετε με τις μελιτζάνες, τις ελιές, το μπαλσάμικο, την κάππαρη και τα μυρωδικά. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και το φυλάτε στο ψυγείο. Κόβετε τον τόνο στα τέσσερα και τον σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ξανθύνει. Σερβίρετε με το μείγμα της μελιτζάνας.