Υλικά για 4 μερίδες
1 πακέτο μακαρόνια
1/2 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Εκτέλεση
1. Καβουρντίζουμε τα καρύδια, βάζοντας τα σε ένα ταψί στη μεσαία σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
2. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σπανάκι. Tρίβουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Tο σβήνουμε με το κρασί.
3. Προσθέτουμε τον πολτό του σπανακιού και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
4. Aποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καρύδια και σερβίρουμε.