Υλικά:

4μιση κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό

2μιση κουταλάκια του γλυκού μαγιά

3μιση φλιτζάνια αλεύρι

1μιση κουταλάκι του γλυκού αλεύρι

Εκτέλεση:

  1. Ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεγάλο φλιτζάνι που μετρά τις ποσότητες, ανακατέψτε τη ζάχαρη στο νερό μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε τη μαγιά, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα δίπλα μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
  2. Βάλτε το λάδι που έμεινε στο μείγμα της μαγιάς. Βάλτε στο μπλέντερ το αλεύρι και το αλάτι και μετά το μείγμα της μαγιάς μέχρι να γίνει όλο μία μπάλα.
  3. Αλευρώστε τα χέρια σας σε μία επιφάνεια και πλάστε για λίγο τη ζύμη. Βάλτε την σε ένα μπολ και αλείψτε την με ελαιόλαδο. Καλύψτε την για μία ώρα ώστε να διπλασιαστεί.
  4. Για να φτιάξετε την πίτσα, ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλευρώστε ένα μεγάλο ταψί. Μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη σε μικρές ατομικές πίτσες ή σε μία τεράστια. Βάλτε όποια σάλτσα και υλικά θέλετε από πάνω και ψήστε για 15 λεπτά.