Υλικά για 22 μερίδες
2 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
2 κουταλάκια μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
1 κουταλάκι αλάτι
8 κουταλιές μαλακό βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι βανίλια σε σκόνη
4 φλιτζάνια τριμμένο μήλο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε τα φορμάκια. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε το τριμμένο μήλο και το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε ξανά. Γεμίζουμε τις φόρμες μέχρι τη μέση και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.