Υλικά για 6 μερίδες
200 γρ. καρπούς από φασόλια χάντρες
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 μέτρια κρεμμύδια
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
6 φλιτζάνια νερό
1 φύλλο δάφνης
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κλαράκι θυμάρι
1 κουταλάκι ξίδι
1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και τα καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε τους καρπούς από τις χάντρες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνετε με το κρασί. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, ρίχνετε το νερό, τη δάφνη, την πιπερίτσα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να χυλώσουν. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι, την πάπρικα και το θυμάρι.