Ζύμη για τάρτα
Υλικά (για ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ.)
250 γρ. αλεύρι μαλακό
100 ml ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές νερό
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνουν ένα ελαστικό ζυμάρι. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, δουλεύουμε μαζί όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ για 1΄.
2. Φτιάχνουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
3. Στη συνέχεια, τη βγάζουμε από το ψυγείο, τη βάζουμε σε μια επιφάνεια και την πιέζουμε με την παλάμη μας για να λεπτύνει ελαφρώς και να αποκτήσει επίπεδη επιφάνεια.
4. Κατόπιν την ανοίγουμε με τον πλάστη. Το ιδανικό πάχος ζύμης τάρτας είναι 0,5 εκ. για διάμετρο φύλλου περίπου 10 εκ. μεγαλύτερο από τη διάμετρο της ταρτιέρας (δηλαδή 34-36 εκ.).
Υλικά για 8 κομμάτια
1 δόση ζύμη για τάρτα
100 γρ. φέτα μαλακιά
100 γρ. ανθότυρο
1 φλιτζανάκι γάλα
2 αυγά
3-4 κολοκυθάκια
1 ντομάτα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
Φρέσκο θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Εφαρμόζουμε προσεκτικά τη ζύμη στην ταρτιέρα, πιέζοντας ελαφρά σε όλο τον πυθμένα, στη γωνία που ενώνεται με τα τοιχώματα και στα ίδια τα τοιχώματα.
2. Με ένα πιρούνι, την τρυπάμε πολλές φορές για να μη σπάσει η βάση κατά το ψήσιμο.
3. Τη βάζουμε για 15΄ στον φούρνο να μισοψηθεί.
4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα φέτας αναμειγνύοντας σε ένα μπολ τη φέτα και το ανθότυρο χοντροτριμμένα, το γάλα με τα αυγά χτυπημένα ελαφρά και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Μόλις η τάρτα μισοψηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και ύστερα ρίχνουμε από πάνω την κρέμα φέτας.
6. Στη συνέχεια, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες, τα σοτάρουμε ελαφρά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα μαζί με την ντομάτα, που επίσης έχουμε κόψει σε λεπτές ροδέλες.
7. Πασπαλίζουμε με θυμάρι και πιπέρι και ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 30΄ περίπου, μέχρι η κρέμα να ροδίσει κανα κάνει κρούστα.