Υλικά

300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια

1 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη (η βούτυρο αν προτιμάτε, αλλά θα γίνουν πιο βαριές)

3 κουταλιές σούπας μέλι

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

1 φλιτζάνι νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)

1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη

300 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα υγείας ή κουβερτούρα γάλακτος (για την επικάλυψη)

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώστε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Απομακρύνετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι. Σπάστε τα μπισκότα με τα χέρια και ρίξτε τα στη σοκολάτα. Προσθέστε τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και απλώστε το μείγμα με ένα κουτάλι.

Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει.

Αναποδογυρίστε το γλυκό, αφαιρέστε τη λαδόκολλα και κόψτε με μαχαίρι τις γκοφρέτες σε μακρόστενα κομματάκια.

Βουτήξτε κάθε κομμάτι στη λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετήστε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν.