Υλικά για 1 μερίδα
3 κουταλιές της σούπας σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κούπα, κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων, ρίξτε τη σοκολάτα και το κορν φλάουρ. Προσθέστε το αλάτι, τη βανίλια και το γάλα και ανακατέψτε. Βάλτε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό και στη συνέχεια ανακατέψτε με ένα πιρούνι. Βάλτε την κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για μισό λεπτό και ανακατέψτε πάλι. Θα δείτε σταδιακά το μείγμα να γίνεται πηχτό, όσο το γάλα ζεσταίνεται. Συνεχίστε να ζεσταίνετε το μείγμα μέχρι να γίνει όσο πηχτό το θέλετε.
Σερβίρετε γαρνίροντας με σαντιγί ή με ξύσμα πορτοκαλιού.