Υλικά για 2 καρβέλια

450 γρ. σκληρό αλεύρι

3 κουταλάκια ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι ζάχαρη

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές φύλλα μαϊντανό ψιλοκομμένα ή δεντρολίβανο

1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

1. Ανακατεύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτετε 10 ml χλιαρό νερό και την αφήνετε 10’-15’ ή ώσπου το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

2. Βάζετε το αλεύρι στο μπολ μαζί με το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τη μαγιά και το 200 ml χλιαρό νερό. Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ζύμη. Ζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 15’.

3. Προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ή το δεντρολίβανο και ζυμώνετε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στη ζύμη. Βάζετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε να φουσκώσει για 1½ ώρα σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4. Χτυπάτε τη ζύμη να φύγει ο αέρας και ζυμώνετε για μερικά λεπτά ακόμα. Την κόβετε στα δύο και την πλάθετε δύο μακρόστενα καρβέλια. Τα βάζετε στο ταψί που έχετε στρώσει με λαδόχαρτο, τα σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας και τα αφήνετε 30’ να φουσκώσουν και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά περίπου. Τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν.