Υλικά για 10 μερίδες
100 γρ. φουντούκια , χονδροκομμένα και ψημένα
350 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο (ή όποια άλλη μαρμελάδα θέλετε)
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Xτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη με τους κρόκους. Διαλύουμε τις βανίλιες σε 3 κουταλιές νερό και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Pίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Bουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ορθογώνιο ταψί 30 x 40 εκ., απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180° C για 15 λεπτά. Mόλις ψηθεί το παντεσπάνι, του απλώνουμε τα 3/4 της μαρμελάδας και το τυλίγουμε σε ρολό. Με το υπόλοιπο της μαρμελάδας αλείφουμε το ρολό εξωτερικά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.