Υλικά

4 αυγά

1 και 1/2 φλ. ζάχαρη

1/2 φλ. φυτικό λάδι

4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 φλ. αλεύρι

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 φλ. φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και αλείψτε με λίγο βούτυρο μια φόρμα για κέικ. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, έτσι ώστε να έχετε ένα πηχτό μείγμα. Ρίξτε το λάδι και συνεχίστε με το μίξερ. Ρίξτε το μπέικιν, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατέψτε. Ρίξτε τον χυμό πορτοκαλιού, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας.

Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει και σερβίρετε!