Υλικά
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
300 ml γάλα
75 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
σιρόπι, μαρμελάδα, φρέσκα φρούτα, γλυκιά σαντιγί ή παγωτό, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε μπολ. Ανοίξτε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίξτε το γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια και τους κρόκους. Ενσωματώστε σταδιακά το αλεύρι. Προθερμάνετε τη βαφλιέρα. Σε ένα καθαρό μεγάλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέστε τη μαρέγκα στη ζύμη με μια μεταλλική κουτάλα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 130° C. Ρίξτε κουταλιές από το χυλό στη βαφλιέρα (ή την ποσότητα που προτείνεται από τον κατασκευαστή) και απλώστε το μείγμα για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήστε μέχρι να ροδίσει η βάφλα.
Σερβίρετε αμέσως με σιρόπι, μαρμελάδα, φρέσκα φρούτα, γλυκιά σαντιγί ή πραλίνα ή διατηρήστε τις βάφλες ζεστές στο φούρνο μέχρι το σερβίρισμα.