Υλικά για 4 μερίδες
1 λίτρο γάλα
2 ξυλάκια κανέλας
4 κουταλιές της σούπας κακάο
50 γραμμάρια ζάχαρη
115 γραμμάρια ελαφρώς πικρή σοκολάτα
Εκτέλεση
Βάλτε το γάλα και την κανέλα σε μια κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν μια βράση. Αναμείξτε το κακάο με 100ml από το καυτό γάλα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέστε τη ζάχαρη. Σπάστε σε κομμάτια την σοκολάτα, ρίξτε τη στο γάλα και ανακατέψτε. Προσθέστε το κακάο που έχετε διαλύσει και ανακατέψτε. Βγάλτε την κανέλα από τη σοκολάτα και μοιράστε τη σε ποτήρια ή κούπες.
Αν θέλετε, μπορείτε να χτυπήσετε 75 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή και να τη βάλετε πάνω στη σοκολάτα, πασπαλισμένη με κακάο.