Υλικά:

2 πράσινα μήλα

ελάχιστο τζίντζερ

150 γραμ. καστανό ρύζι

200 γραμ. μικρά καρότα

200 γραμ. μπρόκολο

220 γραμ. χοιρινό φιλέτο

λίγο μοσχοκάρυδο

8 φύλλα φασκόμηλο

ελαιόλαδο

2 πορτοκάλια

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση:

  1. Κόψτε τα μήλα σε τέταρτα και αφαιρέστε το κουκούτσι, ξεφλουδίστε και βάλτε τα με το τζίντζερ σε μία κατσαρόλα με 300 ml βραστό νερό. Βράστε για 10 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού.
  2. Μεταφέρετε το σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει αφράτο και βράστε το ρύζι. Περάστε τα καρότα και το μπρόκολο από τον ατμό. Στο μεταξύ, αλατοπιπερώστε το φιλέτο, ρίξτε το μοσχοκάρυδο και περάστε στις άκρες του τα φύλλα φασκόμηλου.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά, ρίξτε λίγο λάδι και προσθέστε το χοιρινό και τα καρότα. Τηγανίστε κάθε πλευρά για 4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε το και αφήστε το στο ξύλο κοπής. Κατεβάστε τη φωτιά και ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού στα καρότα μέχρι να γίνει σαν σιρόπι.
  4. Κόψτε το χοιρινό σε φέτες, και σερβίρετε με το ρύζι, το μπρόκολο και τα καρότα. Ανακατέψτε το γιαούρτι με τη μισή σος μήλου και σερβίρετε δίπλα. Μπορείτε να συνδυάσετε με τηγανιτές ή βραστές πατάτες.