Υλικά για 40 σοκολατάκια

1 κιλό κουβερτούρα

300 γρ. βανίλια υποβρύχιο

600 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη βανίλια, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και τη λιωμένη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Όταν αυτό στερεοποιηθεί κάπως, το βγάζουμε με κορνέ πάνω σε χαρτάκια ζαχαροπλαστικής. Διακοσμούμε τα σοκολατάκια μας βάζοντας επάνω στο καθένα ψημένο φουντούκι ή αμύγδαλο. Mπορούμε επίσης να τα πασπαλίσουμε με άχνη ή κακάο.