Υλικά:
210 γραμμάρια ρεβίθια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζωμό λαχανικών
2 κουταλάκια του γλυκού ταχίνι
¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
115 γραμμάρια πένες
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
200 γραμ. μανιτάρια
χυμό μισού λεμονιού
μπόλικο μαϊντανό
Εκτέλεση:
- Για να φτιάξετε το χούμους, ρίξτε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, τη σκελίδα σκόρδου, το ζωμό λαχανικών, το ταχίνι και το κόλιανδρο. Χτυπήστε τα όλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδες.
- Βράστε τις πένες και στο μεταξύ, σοτάρετε τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με μαϊντανό.