Υλικά για 4 μερίδες
2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο αραβοσίτου
1/2 φλιτζάνι χωρίς λιπαρά γάλα
4 τεμάχια στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1/2 μεσαίο κρεμμύδι, λεπτό σε φέτες
1/4 φλιτζάνι κοτόπουλο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε το άμυλο αραβοσίτου με το γάλα μέχρι να γίνει κρεμώδες. Κοπανίστε το κοτόπουλο μέχρι να φτάσει το 1/4 σε πάχος. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο έως ότου δεν είναι πλέον ροζ, 5-6 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Σοτάρετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι. Βράστε. Ανακατέψτε το μίγμα αραβοσίτου και προσθέστε στο τηγάνι. Βράστε. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μίγμα παχύρρευστο, 1-2 λεπτά. Γυρίστε πλευρά το κοτόπουλο και ζεστάνετε.