Υλικά

1/2 πακέτο κόκκινες φακές

1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα

2 καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένα στα δύο

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη στα 4

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε σε μία κατσαρόλα τις κόκκινες φακές να βράσουν για 5 λεπτά, σουρώστε τις και βάλτε τις πάλι στην κατσαρόλα, με όσο νερό χρειάζεται ώστε να σκεπάζονται.

Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Μόλις αρχίζει το βράσιμο, μετριάστε τη φωτιά και βράστε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά ώστε να μην κολλήσουν.

Έπειτα, αλέστε τις φακές στο μπλέντερ.

Ρίξτε πάλι στην κατσαρόλα το μίγμα, προσθέστε το ελαιόλαδο και μόλις πάρει μία βράση βγάλτε από την φωτιά και σερβίρετε.