Οι άνθρωποι που επιλέγουν καφέ από σκούρους κόκκους φαίνεται να αποκομίζουν περισσότερα οφέλη από την κατανάλωσή του. Η διαδικασία του καβουρδίσματος των κόκκων του καφέ απελευθερώνει χημικές ουσίες κατά πρωτεϊνών που ευθύνονται για την ανάπτυξη ασθενειών. Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Ντόναλντ Γουίβερ και συν-διευθυντής του Ινστιτούτου Εγκεφάλου στον Καναδά είπε: “Η κατανάλωση του καφέ φαίνεται να σχετίζεται με το μειωμένο ρίσκο της ανάπτυξης του Αλτσχάιμερ αλλά και του Πάρκινσον”.

Ωστόσο, ο καφές δεν αποτελεί τη θεραπεία για τις εν λόγω ασθένειες, αλλά σίγουρα είναι ένα έξτρα boost στον οργανισμό. Οι ερευνητές μελέτησαν τα επίπεδα των χημικών ουσιών που απελευθερώνονται κατά το καβούρδισμα ανοιχτών, σκούρων και ντεκαφεϊνέ κόκκων καφέ και ανακάλυψαν ότι όσο πιο καλά ψημένοι ήταν οι κόκκοι τόσο πιο πολύ αυξανόταν η προστασία από αυτές τις νόσους. Επεσήμαναν επίσης ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.