Περνάς 7 ώρες μπροστά στον καθρέφτη για να σιγουρευτείς ότι η τελειότητα σε κοιτά πίσω, έχεις βρει αυτό το σωστό outfit που δεν είναι ούτε πολύ απλό, ούτε πολύ υπερβολικό, ούτε αποκαλυπτικό αλλά ούτε και άβολο. Έφερες 2 φίλες σου για να σε βοηθήσουν να πετύχεις το contouring της Kim Kardashian και είσαι πανέτοιμη να βγεις πρώτο ραντεβού με τον Κώστα από το Λογιστήριο. Κι αν περίμενες καιρό αυτήν τη στιγμή! Και βγήκατε. Είπατε για τη δουλειά, τις σπουδές, τα αδέρφια, τα κατοικίδια και την κακοκαιρία του φθινοπώρου. Η βραδιά ήταν ελαφρώς αμήχανη αλλά και ποιο ραντεβού δεν είναι έτσι ακριβώς; Δεν φιληθήκατε αλλά γι αυτό είναι τα δεύτερα ραντεβού, είπες στον εαυτό σου. Και βρεθήκατε στη δουλειά τη μεθεπόμενη μέρα (το ραντεβού ήταν Σάββατο) και ανταλλάξατε ένα γεια αλλά μέχρι εκεί. Και πέρασαν λίγες μέρες αλλά δεν ήρθε ποτέ το πολυπόθητο μήνυμα που σου ζητάει δεύτερο ραντεβού.
Καταρχάς ψυχραιμία και βαθιές ανάσες. Η δική μου πρώτη αντίδραση σε μία τέτοια περίπτωση είναι γιατί δεν στέλνεις εσύ; Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε ακόμα με κλισέ και ‘ο άντρας είναι κυνηγός, ας μην τον ευνουχίσω’. Είμαστε ίσοι και μοιραζόμαστε τους ίδιους φόβους και τις ίδιες ανασφάλειες. Μπορεί ο καψερός να σκέφτεται όπως εσύ και να περιμένει δική σου κίνηση, είτε είστε στον ίδιο εργασιακό χώρο, είτε όχι. Κάνε την κίνηση διότι δεν έχεις να χάσεις και κάτι. Ένα ραντεβού έχετε βγει. Αν η απάντηση είναι αρνητική ή χλιαρή, δεν πειράζει. Συνεχίζουμε ακάθεκτες γιατί προφανώς δεν κάναμε κλικ ο ένας στον άλλο.
Σου συμβαίνει συνέχεια αυτό και έχεις κομπλάρει; Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι αυτό είναι σημείο των καιρών και τα ραντεβού είναι σύντομα, γρήγορα και περισσότερα. Αν ας πούμε τον γνώρισες στο Tinder και η προσφορά είναι μεγάλη, μπορεί να ξενέρωσε με τα παπούτσια σου και να πήγε στην επόμενη. Θέλεις αλήθεια έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου; Αυτό είναι το ένα σενάριο. Το άλλο είναι ότι απλώς δεν του άρεσες γιατί δεν είσαι και τόσο ο τύπος του, γιατί μόλις χώρισε και το έκανε δοκιμαστικά ή γιατί απλά το μετάνιωσε. Αυτό είναι το δεύτερο σενάριο.
Το τρίτο σενάριο που σε αφορά άμεσα είναι η δική σου συμπεριφορά. Προς Θεού, δεν σου λέμε να αλλάξεις αλλά αν μπορούσες να δεις τη σκηνή των ραντεβού σου σαν θεατής, πώς θα σε περιέγραφες; Ποια είναι η στάση του σώματός σου; Μιλάς καθόλου ή απλά παρατηρείς τον άλλο με άγχος; Φαίνεται να περνάς καλά ή ιδρώνεις σαν να είναι μαρτύριο; Όσο αστείο και αν φαίνεται, ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας ερμηνεύει ασυναίσθητα αυτό που βλέπει, ειδικά αν δεν μας ξέρει καλά σε προσωπικό επίπεδο. Αν τον προσβάλλεις, για πλάκα, αλλά αυτός δεν είναι εξοικειωμένος με το χιούμορ σου, δεν είναι λογικό να πάρει αμυντική στάση και να το ξανασκεφτεί για το αν θέλει να σε ξαναδεί;
Από την άλλη, πάντα θα υπάρχουν οι άνθρωποι που θα μας ‘πιάνουν’ από την αρχή και δεν θα χρειάζεται να τους εξηγούμε συνέχεια τι εννοούμε ή να απολογούμαστε για το ποιοι είμαστε. Μπορείς να περιμένεις αυτόν τον 1 ή 2 ανθρώπους (ε πόσοι να μας αναλογούν;) ή να εξασκήσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και όπως πάει. Κυρίως όμως, μην ρίχνεις τις ευθύνες πάνω σου. Κανένας δεν είναι υπαίτιος. Απλά δεν είναι και τόσο εύκολα να ταιριάξουμε γρήγορα με κάποιον άνθρωπο και οι ερωτικές σχέσεις κρίνονται από την αρχή. Εσύ πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι και μην πηγαίνεις βάσει κανόνων.