Οι λάτρεις του ζεστού καφέ τώρα δικαιώνονται. Έπειτα από σύγκριση του ζεστού με τον κρύο καφέ, οι χημικοί των Πανεπιστημίων της Φιλαδέλφεια και Τόμας Τζέφερσον υποστηρίζουν ότι η διαδικασία θέρμανσης του καφέ ενισχύει την αντιοξειδωτική σύστασή του, η οποία προστατεύει από την οξείδωση και την πρόωρη γήρανση. Το γεγονός ότι ο κρύος καφές ετοιμάζεται σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερη ώρα μας στερεί από αυτό που μας δίνει ο ζεστός καφές.
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο περιοδικό Επιστημονικές Αναφορές, είναι η πρώτη που αναλύει τα οφέλη στην υγεία συνολικά αλλά και με βάση τη θερμοκρασία του καφέ. Ενώ η περσινή έρευνα του Αμερικανικού Οργανισμού Καρδιάς μας προέτρεπε γενικά να πιούμε όσο καφέ επιθυμούμε, τα νέα ευρήματα αποδεικνύουν ότι, ιδανικά, καλό είναι να στραφούμε στη ζεστή εκδοχή τους. Άλλες πληροφορίες που μας δίνουν οι έρευνες είναι ότι ο ζεστός καφές συμβάλει στη μείωση ποσοστών του διαβήτη και της κατάθλιψης.