Υλικά για 4 μερίδες
1 κιλό φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα, τριμμένη
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάστε το ψωμί στο κρασί. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι. Μόλις χάσει τα υγρά του, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Ρίξτε το σπανάκι σε μια μικρή λεκάνη μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε. Αν σας φαίνεται αραιή η ζύμη, προσθέστε λίγο αλεύρι. Αφήστε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, πλάστε τα κεφτεδάκια, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Ακουμπήστε τα σε ένα πιάτο, στο οποίο έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε.