Υλικά για 12 μερίδες
1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1/3 φλ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
Λίγο αλάτι
1-2 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. ημίγλυκες σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι.
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το ασπράδι αυγού και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα πηχτό αλλά υγρό μίγμα. Αν σας φαίνεται υπερβολικά πηχτό, προσθέστε ένα ασπράδι ακόμα.
Προσθέστε στο μίγμα και τις σταγόνες σοκολάτας.
Με ένα κουτάλι ακουμπήστε το μίγμα στο στρωμένο ταψί. Προσέξτε να έχει απόσταση το ένα μπισκότο από το άλλο.
Ψήστε για 12-14 λεπτά, μέχρι δηλαδή η πάνω πλευρά να είναι λεία.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως προτού τα βγάλετε από το ταψί με σπάτουλα.
Μπορείτε να φυλάξετε τα μπισκότα σε ένα τάπερ για τρεις ημέρες.