Οι ζουμερές ρώγες του σταφυλιού κρύβουν γλύκα, άρωμα και πολύτιμα συστατικά. Τα σταφύλια συχνά τα κάνουμε γλυκό του καουταλιού σπάνια όμως τα φτιάχνουμε μαρμελάδα. Αυτή την εποχή μπορείτε να φτιάξετε μια μαρμελάδα γεμάτη αντιοξειδωτικά, η οποία θα σας γλυκάνει το χειμώνα. Θα χρειαστείτε 1 1/2 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσι. Πλύντε τα καλά, σκουπίστε τα και βάλτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 700 γρ. ζάχαρη και λίγο χυμό λεμονιού. Βράστε τα σε χαμηλή φωτιά, αφαιρώντας κατά διαστήματα τον αφρό. Μόλις η μαρμελάδα αρχίσει να δένει, πολτοποιήστε την ελαφρά και αφήστε τη να βράσει μέχρι να δέσει καλά.
Πώς να φτιάξετε εύκολη μαρμελάδα σταφύλι
Το σταφύλι όπου να 'ναι τελειώνει. Προλαβαίνετε όμως, πριν εξαφανισθεί από την αγορά, να το βάλετε στο βάζο και να το γεύεστε όλο το χειμώνα.